Varning: LG UltraWide 35WN75C kan ha stora problem med USB-C

Användare rapporterar svårigheter med USB-C och långa servicetider

lg ultrawide 35WN75C

Funderar du på att köpa UltraWide 35WN75C? Då måste du först vara medveten om att den här skärmen har problem med USB-C.

  • Kontakten för USB-C går sönder
  • Blinkande skärm med FreeSync och G-Sync
  • Lång service för drabbade användare

Mer specifikt har skärmen problemet att anslutningen via USB-C antingen fungerar en kort period innan den går sönder. Eller att USB-C inte fungerar alls direkt ur lådan.

Problemen med USB-C uppstår när som helst

Konsumenten Emanuel skriver som omdöme hos en svensk återförsäljare att hans skärm upplevde problem med USB-C efter några veckors användande. Servicen tog fem veckor, och när han fick sin skärm så fungerade USB-C ändå inte.

The monitor if it worked is terrific. The connectivity for usb-c is very unreliable and ultimately breaks. I’m now out of the 30 day window and it’s basically useless. Do not get this monitor the design is defective.

Omdöme från Amazon.com

Det har även rapporterats att laddningen via USB-C inte fungerar tillfredsställande. Skärmen ska klara 94 watt som mest, vilket är tillräckligt för en Macbook Pro.

I praktiken är det inte säkert att du får vad specifikationerna lovar. 

Många användare vittnar om att UltraWide 35WN75C verkligen levererar på många områden. Som bildkvaliteten och att storleken är perfekt för upplösningen.

LG UltraWide 35WN75C flimrar – är inte en defekt

Andra problem som upplevs med UltraWide 35WN75C är att skärmen blinkar med FreeSync och G-Sync. Problemet uppstår när bildvisningsfrekvensen går under 60 fps och är inget ovanligt för skärmar som stöder adaptiv synkronisering, men utan certifiering för FreeSync eller G-Sync.

Det är alltså ingen defekt i UltraWide 35WN75C. Skärmen är helt enkelt av sämre kvalitet och inte når upp till kraven för FreeSynC och G-Sync.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.