Vad är en dator? Ny annons för iPad Pro från Apple

Apple iPad Pro

Apple har släppt en ny annons för iPad Pro där de ställer sig undrande till vad som karaktäriserar en dator.


Annonsen är bara 30 sekunder lång men används på ett bra sätt för att demonstrera fördelarna med ett tangentbord och en styluspenna till surfplattan. Berättarrösten poängterar nyttan med att ha ett tangentbord som bara försvinner ur vägen när man inte behöver den och hur praktiskt det är att kunna skriva på skärmen.

Och vi håller med om att det kan ge fantastiska möjligheter när tillbehören är så väl fungerande som med iPad Pro. De är dock inte tillräckliga för att hela ersätta en dator (nåja, för vissa kanske).

https://www.youtube.com/watch?v=1zPYW6Ipgok

 


Bristande stabilitet och otydligt ritande

Stabiliteten i en bärbar dator med fast tangentbord kommer alltid att vara bättre än det svängbara tangentbord till en iPad Pro. Vi har provat på både bussen och tåget — i båda fallen föredrar vi en Macbook Pro framför iPad Pro med det officiella tangentbordet. Det blir för ostabilt annars.

Apple Pen är ett trevligt verktyg för att rita och skriva med, men i all ärlighet — hur ofta kommer man att använda den? När vi har testat har det varit kul att ”doodla” och skriva lite på prov, men i slutändan var det mer praktiskt att skriva snabbt på tangentbordet istället för att rita otydligt på skärmen.

För att inte tala om att vi saknar den blixtsnabba hanteringen av många applikationer samtidigt i OS X / macOS. Ledsen Apple men iPad Pro kommer aldrig att vara en komplett ersättare innan surfplattan har blivit en dator med komplett operativsystem.

Vad tycker ni?