Demon Hunter i World of Warcraft — den 9 augusti kan du skapa nya karaktären

world of warcraft logo

Har du förhandsbokat World of Warcraft: Legion vet du säkert att nya hybridklassen Demon Hunter blir tillgänglig en tid innan lanseringen av expansionen. Nu vet vi exakta datumet och det är närmare än du kanske tror.


World of Warcraft: Legion släpps den 30 augusti med mängder av nya uppdrag, områden och fiender att ta sig an. En enorm och välbehövlig expansion till ett allt mindre populärt Warcraft-universum vars invånare (läs: spelare) blir allt mer uttråkade.

Entusiasterna som vill komma igång så fort som möjligt med Legion kan smygtesta expansionen redan den 9 augusti — det är nämligen då som Demon Hunter släpps och man börjar direkt på nivå 98. Perfekt för alla som inte vill börja om helt från början igen.

world-of-warcraft-legion-demon-hunter

Du måste ha en nivå 70-karaktär i World of Warcraft

Det finns dock en liten hake här och det är att användaren redan måste ha en nivå 70-karaktär på samma server som Demon Huntern skapas på. Har man inte det — ja då finns inte mycket att göra mer än att skaffa en sådan.


Antingen genom hederligt grindande i World of Warcraft eller genom att betala dyra kronor till Blizzard för en omedelbar uppgradering i nivå (kostar 50 euro). Vi gissar att nära alla befintliga spelare dock redan har minst en högnivåkaraktär tillgänglig så det lär inte vara några problem.

Den 19 juli släppte Blizzard en stor för-patch till World of Warcraft som förberedelse inför nya expansionen. Uppdateringen innehöll en mängd systemändringar, tillförde stora in-gamehändelser som spelarna kan ta del av och andra förbättringar.

Klicka på bilden för att se i ett större format.
Klicka på bilden för att se i ett större format.

Spammande användare straffas med Silence Penalty

Uppdateringen implementerade också en ny funktion i World of Warcraft kallad ”Silence Penalty”. Med den straffas alltför spammiga användare genom att stänga ute dem från alla öppna chattrum under en straffperiod. Hur lång den är beror på hur ofta användaren drabbas av straffet och enligt Blizzard finns ingen officiell gräns för hur länge straffen kan pågå (ouch).

Den 30 augusti släpps alltså World of Warcraft: Legion och vi hoppas det är en expansion som bidrar till ett ökat spelarantal för framtiden. World of Warcraft har sett en kraftig minskning i antal spelare de senaste månaderna och det är normalt i takt med att spelarna får allt färre saker att göra.

Blizzard måste börja släppa mer material med kortare mellanrum för att attrahera både entusiasterna med många högnivåkaraktärer och de enklare spelarna som inte ställer speciellt höga krav. Om det dröjer för länge mellan lanseringarna tappar spelarna suget och lämnar spelet tills nästa lansering.