Utöka lagringen i din Playstation 5 med 1TB eller 2TB supersnabb SSD

Webhallen har ett utmärkt erbjudande just nu på en supersnabb SSD för både Playstation 5 och datorn

Kingston Fury Renegade M.2 2TB SSD

kingston fury renegade m2 ssd 1tb 2tb 4tb 2021
Foto: Kingston

Kingston Fury Renegade M.2 2TB SSD har en löjligt hög läshastighet på 7 300 Mbps som gör att såväl appar som spel laddar blixtsnabbt.

Även skrivhastigheten är skyhög på extrema 7 000 Mbps.

SSD:n är PS5 Ready vilket betyder att du kan trycka in den i din Playstation 5 och använda som extra lagringsutrymme för alla dina spel. 2TB är mer än tillräckligt för de flesta och ett stort lyft från de 845GB som spelkonsolen har inbyggt.

Priset i skrivande stund är 2 490 kronor (tidigare 3 990 kronor). Du sparar 1 500 kronor!

Kingston Fury Renegade M.2 1TB SSD

Om du tycker 2TB är för mycket eller att prislappen inte är tillräckligt lockande så får du nästan exakt samma prestanda med 1TB-varianten av Kingston Fury Rengade.

Den här modellen har halva lagringsutrymmet – 1TB – och är redo för Playstation 5. Läshastigheten är 7 300 Mbps medan skrivhastigheten är något lägre än med syskonmodellen, “bara” 6 000 Mbps.

Även om du tappar 1 000 Mbps i skrivhastighet så är det inget du behöver oroa dig för. Det är nämligen inget du kommer att märka oavsett om du använder SSD:n i din PS5:a eller datorn.

Hastigheterna är så höga att du med all sannolikhet aldrig kommer upp i maxihastigheterna ändå. Ett lyxproblem alltså.

Priset i skrivande stund är 1 290 kronor (tidigare 2 049 kronor). Du sparar 759 kronor!

Viktigt om du köper till din Playstation 5

be quiet mc1 ssd heatsink ps5 2022
Foto: be quiet!

Det är starkt rekommenderat att du använder en heatsink med din nya SSD om den ska sitta i en Playstation 5.

Anledningen är att lagringsenheten snabbt blir ruskigt varm och du måste sprida värmen på ett bättre sätt i spelkonsolen jämfört med datorn.

En heatsink som får bra betyg (4.9 av 5.0 på Webhallen) är be quiet! MC1. Den kostar 149 kronor i skrivande stund vilket är en billig försäkring för att säkerställa att din SSD håller i många år.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.