Uppgifter: Nya OnePlus Nord kostar under 6 000 kronor

OnePlus

OnePlus Nord kostar under 500 USD. Det avslöjar OnePlus som även säger att mobiltelefonen får dubbla selfiekameror. Exakt vad som kommer får vi veta den 7 juli.

Den senaste mobiltelefonen från OnePlus som kostade under 500 USD, eller cirka 5 800 kronor inklusive moms, var OnePlus 5T. En modell som släpptes i november 2017.

Det är inte klart vilka specifikationer OnePlus Nord får, men vi har några ryktade detaljer att nämna.

Med prislappen i åtanke så väntas OnePlus Nord bli en mobiltelefon i mellanklassen. Dubbla selfiekameror är så klart något utöver det vanliga, men inte tillräckligt för att väga upp resten av specifikationerna vi hört om.

Under skärmen ska det sitta en Qualcomm Snapdragon 765-processor, fyra bakre kameror och en skärm som körs i 90Hz. Det ska även medfölja en snabbladdare för upp till 30 watt.

Det finns ett stort intresse för högkvalitativa mobiltelefoner i mellanklassen idag. Modeller som presterar bra och får uppdateringar till operativsystemet i mer än två år – något som är sällsynt på Android-marknaden.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.