Uppdateringen till iOS 10 kan hänga din iPhone och iPad — återställning enda lösning

Apple iOS 10 iPhone

Apple har släppt iOS 10 men kanske är det bäst att avvakta lite innan du uppdaterar din iPhone eller iPad.


Mängder av användare vittnar om att iOS 10 avbryts under sin installation. Det tvingar telefonen eller surfplattan som uppdateras att återställas med hjälp av iTunes.

Därför är det viktigt att du gör en säkerhetskopiering innan du startar uppdateringsprocessen. Annars riskerar du att förlora viktig data som kan gå förlorad om något går fel.

Och skulle den där otrevliga skärmen visas där du tvingas ansluta telefonen till iTunes så är det inte säkert att det löser ditt problem. En del användare rapporterar att det kan ge felmeddelandet ”An unknown error occurred (1671)”.

Det enda du kan göra då är att låta telefonen eller surfplattan ligga en stund och prova igen. Förhoppningsvis kan iTunes återställa enheten efter en eller flera försök.Lästips: Om din Iphone hänger sig vid uppdatering – så gör du!


Apple har bekräftat att det fanns ett problem men att de löste detta kort efter lanseringen av iOS 10. Så här skriver de på sin webbsajt:

We experienced a brief issue with the software update process, affecting a small number of users during the first hour of availability. The problem was quickly resolved and we apologize to those customers. Anyone who was affected should connect to iTunes to complete the update or contact AppleCare for help.

Det verkar om en del trots allt drabbas av fel under installationen av uppdateringen, så det är oklart om det rör sig om samma problem. Nämnvärt är att problemet med telefoner som slutar fungera ser ut att finnas med alla äldre modeller. Då menar vi iPhone 6s och iPhone 6s Plus och äldre.

Har du drabbats? Kommentera gärna och berätta!