Uppdatera dina Google-appar – gamla versioner stoppas av Google

Google Logo

Google stoppar åtkomst till sina tjänster från sju appar om de inte är den senaste app-versionen. Det gäller både vanliga användare och G Suite-konton. Uppdatera snarast för att fortsätta använda dem.

Anledningen till att Google stoppar äldre app-versioner för några av sina mest populära appar är enkel. De gör interna förändringar kring infrastruktur och API:er som bara gäller för senaste versionerna av apparna.


Inte hört talas om ändringarna tidigare? Google påbörjade arbetet redan 2018 och har inte gjort speciellt mycket väsen av sig kring det heller. Google har inte heller specificerat exakt vad ändringarna innebär heller.

Enligt webbsajten 9to5Google kan ändringarna vara relaterade till hur tredjepartsappar får åtkomst till data hos Google.

Den 12 augusti 2020 sker förändringen, så innan dess måste du uppdatera dina appar i mobiltelefonen och på datorn.

Här är alla appar som berörs:

Den som använder Drive File Stream måste även uppdatera denna app till den senaste versionen. Som ovan nämnt är datumet du ska ha koll på den 12 augusti 2020. Efter det kommer du helt sonika att förlora åtkomsten till alla tjänster tills apparna är uppdaterade.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.