Ubisoft raderar inaktiva konton – 30 dagars förvarning

ubisoft skull bones promo 2022

Har du ett Ubisoft Connect-konto så gäller det att du loggar in där med jämna mellanrum. Annars är risken överhängande att du plötsligt blir av med kontot – permanent.

Ubisoft meddelar att inaktiva konton kommer att stängas ner och efter en period på 30 dagar raderas kontot. Och när det sker så finns inga möjligheter att få tillbaka dina spel.

Ubisofts mejl misstas för nätfiskeförsök

Meddelandet som skickades ut har tagits emot med blandade känslor.

Vissa mottagare trodde initialt att det var ett nätfiskemejl med försök att komma åt inloggningsuppgifter. Anledningen är att många så kallade phishing-mejl hotar med radering av konton om inte användaren gör något direkt.

Det officiella Twitter-kontot för Ubisoft har bekräftat att mejlen som skickades ut är äkta. Konton som inte används kommer att raderas är slutbeskedet kring det hela.

En del användare på Twitter säger att de redan har fått konton raderade, och att de blivit av med både spel som finns på Ubisoft Connect samt att Ubisoft-spel köpta på Steam inte längre fungerar.

Så undviker du att Ubisoft-kontot raderas

Det enda du behöver göra för att komma undan hela problematiken är att logga in på ditt Ubisoft Connect-konto.

Tjänsten har en hjälpsida för dig som har glömt bort dina inloggningsuppgifter. Vi har haft kontakt med Ubisofts kundtjänst tidigare för assistans med inloggning, och åtminstone i vårt fall gick det smidigt.

Hey there. We just wanted to chime in that you can avoid the account closure by logging into your account within the 30 days (since receiving the email pictured) and selecting the Cancel Account Closure link contained in the email. We certainly do not want you to lose access to your games or account so if you have any difficulties logging in then please create a support case with us. >> http://ubisoft.com/help

Ubisoft Connect är en relik

Idag har de flesta spelutgivarna valt att publicera sina spel på stora speltjänster som Steam, GOG eller Epic Games Store.

Alla tre vi nämner är populära och fungerar riktigt väl. Ubisoft Connect är som en Ford Fiesta från -73 medan alternativen är en Tesla.

Ubisoft biter sig envist fast vid en egen spelbutik som är långsam och allmänt seg i svängarna. Med lite tur och vilja så stänger Ubisoft ner sin tjänst i framtiden och hittar en smidigare väg för alla gamers där ute.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.