Twitter vill konkurrera med YouTube – skapar videosajt

Twitter logo


Twitter skapar egen videosajt

Twitter arbetar med att utveckla en egen videoplattform som ska konkurrera med YouTube.

Tjänsten är i just i en tidig testfas där intresserade kan anmäla sig för att få prova den. Funktionerna är få, utvecklarna vill ha så mycket respons som möjligt och ser gärna att man laddar upp videor med så hög kvalitet som möjligt.

Låst för obehöriga

Den som vill gå till webbsajten och kolla kan besöka video.twitter.com, men där finns i skrivande stund inte mycket att hämta tyvärr.

Videor med längd på upp till tio minuter kan laddas upp på webbsajten och det finns ingen begränsning på hur hög upplösningen får vara.


Inga verktyg

Det ska inte finnas några verktyg för att redigera videorna som laddas upp. När man väl laddat upp en video kan den endast delas till andra med tillgång till tjänsten. Viss statistik finns för användarna, bland annat antal visningar.

Mycket mer än så är inte känt om videotjänsten i skrivande stund. Om Twitter lyckas göra ett avtryck bland videotjänsterna så är det en fantastisk bedrift. YouTube är internets tredje mest besökta webbsajt medan Vimeo hamnar på 120:e plats.

Det ska bli spännande att se vad Twitter kan göra med sin videosajt. Frågan är om den överhuvudtaget öppnas för alla och om den kan hjälpa det sociala nätverket att växa. Vad tror ni?