TV-appen från Apple finns nu på fler TV-apparater från LG

lg app apple tv plus 2020

Om du har en nyare TV från LG kan du äntligen kolla på Apple TV Plus direkt via en inbyggd app. Du slipper navigera via ett separat mediacenter och kan kolla på alla tillgängliga filmer eller serier med mindre krångel.

Sedan tidigare har flera TV-modeller från 2019 och nyare haft stöd för appen. Det som är nytt idag är att även de lite äldre modellerna från 2018 har fått stöd. I skrivande stund vet vi dock inte exakt vilka det rör sig om.

Vi vet även sedan tidigare att LG utlovat stöd för både Airplay 2 och HomeKit i kompatibla TV-apparater senast i oktober 2020. Det betyder smidigare strömning av både ljud och bild direkt från din iPhone eller iPad.

Räkna med att din nyare LG-TV får en uppdatering med stödet inom en överskådlig framtid. Åtminstone om det är en modell från 2019 eller 2020. Har du en från 2018 är det inte lika hög sannolikhet att din modell omfattas, om det inte är en dyrare sådan i flaggskeppsklassen.

Här är alla modellerna som väntas få stödet:

  • SK
  • UK
  • B8 till Z8

Apple har en supportsida på sin officiella webbsajt med alla kompatibla TV-modeller för Apple TV-appen och Airplay 2. Sidan uppdateras inte speciellt ofta, men det kan vara intressant att hålla ett öga där om du har en TV från LG.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.