Tre storspel till Playstation Plus i juli (2023)

Ett av spelen är värt 749 kronor på Playstation Store just nu

Playstation 5
Foto: Charles Sims, Unsplash

Om det är något som Playstation Plus har kritiserats hårt för de senaste åren så är det ett riktigt skralt utbud med gratisspel som Sony ger bort varje månad. Men för juli 2023 ser det tacksamt nog riktigt bra ut.

Sony skruvar upp temperaturen rejält för sommarmånaden, oavsett vad vädret är utanför fönstret, med två riktigt tunga titlar och ett indiespel. Vilka det är hittar du här under.

För att spela dem kostnadsfritt krävs det att du har en aktiv prenumeration på Playstation Plus. Du kan välja vilken nivå du vill ha själv då spelen är åtkomliga oavsett vilken du har.

Spelen går att ladda ner under en månad från och med den 4 juli.

Call of Duty: Black Ops Cold War

Call of Duty: Black Ops Cold War är ett spel som är inställt under kalla kriget i början av 1980-talet. Spelets kampanj följer Green Beret som blivit CIA SAD/SOG-officer Russell Adler och hans uppdrag att stoppa ett internationellt spionagehot som heter Perseus år 1981.

Spelet tar spelarna till mörka centrum av en global konspiration tillsammans med ikoniska karaktärer som Woods, Mason och Hudson, samt en ny grupp av operatörer som försöker stoppa hotet. Kampanjen är en njutbar men kort återgång till formen för Black Ops. Det börjar med en klassisk Call of Duty vapen-blazing soiree och övergår sedan till mer spionrelaterade uppdrag.

Multiplayer-kampen i ”Call of Duty: Black Ops – Cold War” är utmärkt, och den enspelarkampanjen är väl genomtänkt men kort. Spelare kommer att bestämma vem som lever och dör i vissa fall, och om den dåliga killen, kodnamn Perseus, ens blir utmanad.

Normalpriset för Call of Duty: Black Ops Cold War till Playstation-konsolerna är 799 kronor.

Alan Wake Remastered

Alan Wake Remastered är en uppdaterad version av det ursprungliga spelet ”Alan Wake”, som är ett överlevnadsskräckspel.

Spelets handling följer bästsäljande thrillerförfattaren Alan Wake när han försöker avslöja mysteriet bakom sin frus försvinnande under en semester i den lilla fiktiva staden Bright Falls, Washington. Samtidigt upplever han händelser från handlingen i sin senaste roman, som han inte kan minnas att han skrivit, komma till liv.

Spelet börjar med att Alan vaknar upp efter en bilolycka och upptäcker att han har förlorat en vecka av sin tid och att hans fru Alice mystiskt saknas. Alan tvingas sedan att avslöja det mysterium som lurar under staden Bright Springs, samtidigt som han tampas med sin egen verklighet och de skrämmande händelserna som utspelar sig.

Spelet är känt för sin kusliga atmosfär, fantastiska strid och smart berättande, vilket gör Alan Wakes uppdrag spännande från början till slut. Det har också hyllats för sin intensiva berättelse och dess förmåga att skapa en känsla av mysterium och spänning.

Normalpriset för Alan Wake Remastered för Playstation-konsolerna är 269 kronor.

Endling – Extinction is Forever

Endling – Extinction is Forever är ett överlevnadsspel som utspelar sig i en 3D sidscrollande värld.

I spelet tar spelaren rollen som den sista moder räven i världen, som är åtföljd av sina ungar som måste skyddas och matas. Spelets berättelse kretsar kring hur människor tar över miljön vilket har satt rävens hem i fara.

Tidigt i spelet blir en av rävens ungar stulen, vilket leder till att spelaren måste hitta mat till de återstående ungarna och följa doftspåret för att hitta den stulna ungen. Spelet bjuder in spelaren att utforska i sin egen takt och har ögonblick av hjärta och engagerande spelupplevelse med sin intressanta blandning av överlevnad och berättande funktioner.

Spelet öppnar snabbt tonen för sin berättelse med en smärtsam scen av förstörelse: en katastrofal skogsbrand sätter hektar av land i brand. Utvecklaren HeroBeat Studio har skapat ett spel där spelaren kan uppleva hur livet skulle vara i en värld härjad av mänskligheten genom ögonen på en räv.

Normalpriset för Endling – Extinction is Forever för Playstation-konsolerna är 309 kronor.

Obs: Summeringarna till spelen är genererad av GPT. Källa till informationen är Wikipedia.

Via: Sony

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.