Tre mobiltillbehör som kan vara värda att kolla in

man mobiltelefon unsplash

Teknikprylar kan vara både fantastiska och aningen onödiga. Idag så finns det ett enormt utbud av olika prylar som man kan välja och vraka bland. Även om dessa håller varierande kvalitet så finns det en hel del saker som kan göra livet bättre, särskilt när de paras ihop med en smartphone.

Samtidigt så kan det vara svårt att vada igenom det enorma utbudet som finns att tillgå. I den här texten kommer vi att gå igenom några av de tillbehör som kan göra livet med en smartphone mycket bättre. Alla de saker som vi pratar om och mycket mer går att köpa online via en nätbutik och det finns en hel del olika saker som man kan titta närmare på genom att klicka på länken. 

Trådlösa hörlurar 

Om du inte redan har gått över till trådlösa hörlurar så kan det vara väl värt att göra det nu. Att slippa veckla ut en söndertrasslad sladd är oerhört skönt och numera så är ljudet i trådlösa hörlurar ofta lika bra eller bättre än de som går att hitta på hörlurar med sladd. Här kan man välja mellan antingen in-ears eller större modeller som bärs precis som hörselskydd. Den största nackdelen med detta är att hörlurar utan sladd kan vara aningen lättare att tappa bort så det gäller att man håller koll på både skalet och de individuella hörlurarna. 

Skydd för telefonens skärm 

Även om de allra flesta redan använder sig av ett skal för att skydda mobilen utvändigt så är detta inte skydd nog. Skärmen är den allra mest sårbara punkten på en smartphone och det är ofta väldigt dyrt att ersätta denna om en skada skulle uppstå. På grund av detta så är det klokt att sätta på ett skydd i form av en extra skärm. Denna är oftast mycket tåligare än den som kommer färdiginstallerad och om skärmen ändå skulle få en spricka så är det bara att byta ut skyddet mot ett nytt.  

Pulsklockor och smartwatches 

Om du har ett arbete där du inte har möjlighet att kolla telefonen stup i kvarten men ändå vill kunna se och svara på SMS så kan en smartwatch vara en bra investering att göra. Dessa kan också användas som träningsklockor eller som pulsklockor. 

Om man känner att man inte behöver kunna ta emot SMS så kan en renodlad pulsklocka vara ett bra val. Genom denna så kan man få information kring kroppen och hur ens puls ser ut under träning och kan därefter också märka på förändringar i hur man tränar eller hur ens form utvecklas. Dessa accessoarer är inte nödvändiga men tenderar att fungera mycket bättre än de varianter som finns som appar. 

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.