Trasiga skärmar plågar Surface Pro 4 – Microsoft överrösta med klagomål

Microsoft Surface Pro 4

Det är helt obegripligt hur många problem som drabbar användare av Surface Pro 4. Är det inte batteriet som krånglar så gör instabila drivrutiner livet surt för användarna. Det verkar som att historien aldrig vill ta slut för Surface Pro 4 och Microsoft.

  • Microsoft har ingen lösning på problemet
  • Sura användare satte upp en webbsajt kallad Flickergate
  • Många kan tvingas betala tusenlappar i reparationer
  • Drabbar nästan alltid efter garantin löpt ut

Och nu har mängder av enheter drabbats av ett skärmproblem som retar gallfeber på massvis av användare. Till synes helt utan anledning börjar skärmen till datorn blinka och i vissa fall blir det helt omöjligt att använda enheten.

Att starta om datorn eller fabriksåterställa den hjälper inte. Och någon hjälp från Microsoft är inte att vänta under den närmaste framtiden. Företaget bekräftar att de övervakar situationen, men någon lösning finns inte.

”Vi är medvetna om att kunder upplever att skärmen blinkar med Surface Pro 4 och vi övervakar situationen nära. Kunder som påverkas bör kontakta Microsofts support”, säger företaget i ett uttalande.

Ett stort problem är att felet i princip alla fall dyker upp efter att den ettåriga garantin löpt ut, vilket kan tvinga många att betala tusentals kronor för en reparation. Här i Sverige har vi tacksamt nog tre års reklamationsrätt att luta oss mot, i USA är det dock desto värre.

Borde Microsoft lägga ner Surface-serien helt?

Surface Pro-serien marknadsförs som ett premiumalternativ med en prislapp som följer därefter. Det är helt oacceptablet att Microsoft inte kan få rätt med alla problemen med datorerna i serien.

Är det läge för Microsoft att lägga ner hela Surface Pro-serien? Fler produkter i serien har drabbats av problemen som Surface Pro 4 har, Consumer Reports tog bort sin köprekommendation och datorerna är ökänt svåra att reparera.

Om Microsoft på allvar vill visa sig seriösa med Surface-serien, då måste de lösa alla barnsjukdomarna som plågar serien. Inte om ett år, inte om ett halvår. Utan nu direkt.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.