Tjuvar stal 300 st exemplar av iPhone X till ett värde av 370 000 USD

apple-iphone-x-front

Tjuvar lyckades stjäla 300 exemplar av helt nya iPhone X — allt till ett värde av 370 000 dollar. Telefonerna togs direkt från en UPS-bil som stod parkerad vid en Apple Store i San Francisco.

Enligt en rapport ska personerna som stal mobiltelefonerna ha kört runt i en Dodge när de ställde sig vid UPS-bilen. De bröt sig in och stal telefonerna rakt framför näsorna på alla människor som väntade på att få köpa ett exemplar.

I ett uttalande från polisen i San Francisco ska UPS-bilen ha varit ordentligt låst och den enda som faktiskt såg något var en städare i Apple-butiken. Städaren hann både ringa in stölden till polisen och ta en bild av händelsen; en bild som i skrivande stund inte är tillgänglig för publicering.

De som redan hade förhandsbokat ett exemplar av iPhone X i den berörda butiken kommer enligt uppgift att få sin enhet som planerat. De som däremot går in i butiken och köper på plats kan däremot få vända tomhänta.

Här är ett officiellt uttalande från polisen i San Francisco:

The total value of the stolen merchandise was estimated to be more than $370,000. The iPhone X, which becomes available in stores Friday, starts at $999 apiece. The suspects haven’t yet been caught.

Each phone was cataloged with a description and serial number, which meant the police report was one of the “fattest” Sgt. Paul Weggenmann had ever seen, he said.

Det här är inte första stora stölden av iPhone-telefoner. Tidigare i juli lyckades tjuvar stjäla iPhone-telefoner till ett värde av 500 000 euro från en lastbil i rörelse (!). Stölden skedde i Nederländerna och fem personer som var delaktiga dömdes senare för brottet. De är dessutom misstänkta för ytterligare 17 liknande stölder.

Det gäller att vara uppmärksam när man köper begagnade mobiltelefoner och alltid kräva att kvittot från den initiala köpet i butik medföljer. Utan det är risken inte bara att eventuell garanti går förlorad, du kan även gå på en riktig nit och köpa stöldgods.

Bryr du dig om kvitto när du köper begagnade prylar och brukar du skriva ett köpekontrakt med säljaren? Skriv gärna en rad och berätta hur du gör på begagnatmarknaden.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.