The Quarry – uppföljaren till Until Dawn är på gång – släpps den 10 juni 2022

The Quarry är ett nytt skräckspel som släpps under sommaren 2022. Spelet är den officiella efterföljaren till populära Until Dawn och utvecklas av samma spelstudio, Supermassive Games.

Spelet släpps till PC, Playstation 5 och 4, Xbox Series X/S och Xbox One. Du kan förhandsboka spelet redan idag och börja spela på lanseringsdagen den 10 juni. Se bara till att släcka ner och fixa rätt stämning innan du drar igång!

Det här är The Quarry

Spelet är som ovan nämnt ett skräckspel och handlar om ett gäng tonåringar som ska övernatta i en stor stuga på ett sommarläger. De planerar en stor fest inför avresan från lägret, men problem uppstår när döden knackar på dörren.

De nio ungdomarna ställs infår svåra val under hela natten och måste ta tuffa beslut som avgör om de och vännerna ska överleva fram till morgonen. Du som spelar avgör helt vem som kommer att klara sig, och vilka som går ett grymt öde till mötes i mörkret.

Alla dina handlingar i The Quarry (precis som med Until Dawn) påverkar hur handlingen utspelar sig.

När du har tagit dig till slutet på spelet en första gång så finns ett stort omspelningsvärde i att börja om på nytt. Du kan ändra dina beslut, ta nya vägar och välja fler konversationer som leder till en helt annan utgång på slutet.

Nya funktioner gör spelet roligare

Med Until Dawn så var karaktärernas öde permanenta. Om du gör ett felaktigt val så riskerar de att dö och det är helt enkelt slutet för den personen i spelet. Men med The Quarry så har du chansen att stoppa döden vid dörren.

Funktionen ”Death Rewind” får du tre chanser att återkalla döden när en karaktär normalt skulle ha gått vidare till dödens dal. Tre chanser totalt under hela genomspelningen. Så välj med omsorg vem du försöker hålla vid liv. Det är inte säkert att det fungerar.

En annan nyhet är funktionen ”Movie Mode” som gör det lättare för andra att ta beslut om karaktärernas öden.

Med filmläget så kan upp till åtta deltagare rösta fram besluten som tas i spelet. Det finns inget så kallat korsspel (cross-play), men det här gör att fler kan vara delaktiga och det blir roligare för alla.

Röstskådespelarna till The Quarry

Det kanske mest kända namnet i listan är David Arquette som har en av huvudrollerna i skräckfilmerna ur Scream-serien.

Okej, vi ångrar oss. Lance Henriksen är nog det mest kända namnet ändå. En riktig tungviktare med fler än 260 filmer och röstskådespel bakom sig. Han var Bishop i första Aliens-filmen, Admiral Steven Hackett i spelserien Mass Effect och vem glömmer hans roll som Frank Black i The X-Files.

Här köper du The Quarry

Om du vill spela Until Dawn innan The Quarry släpps så kan du hitta det för lite mer än hundralappen till Playstation 4 (med PS5-kompatibilitet).

Prisjakt visar de billigaste butikerna som säljer spelet på skiva idag.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.