Teknikmagasinet i ekonomisk kris — har försatts i rekonstruktionsläge

teknikmagasinet-webbsajt

Teknikmagasinet har det tufft just nu. Mycket tufft. Efter att ha dragits med en stor skuldbörda de senaste åren har teknikkedjans ägare Segulah valt att försätta kedjan under rekonstruktion.

Det betyder att Teknikmagasinet fortsätter att fungera som vanligt och undviker att gå i konkurs medan ägarna kan arbeta för att få företaget på fötter igen. Och förhoppningarna om det är stora enligt Segulahs vd Sebastian Ehrnrooth.

Han menar att Teknikmagasinet har en sund affärsmodell och att bolaget väntas satsa allt mer på internetbaserad försäljning om rekonstruktionen går som planerat. Om det betyder att kedjan tänker stänga en mängd butiker återstår att se, men det låter som en trolig väg framåt.

Den som planerar att göra ett större inköp för många tusenlappar kan dra öronen åt sig kring rekonstruktionsnyheten om Teknikmagasinet och gå till annan butik. Risken för förlorad garanti på köpt produkt är överhängande om Teknikmagasinet inte lyckas få rätt på sin ekonomi.

Vi har hamnat i en sits som är besvärlig, men inte omöjlig, säger riskkapitalbolagets vd Sebastian Ehrnrooth till Di.

Alla som var med om den stora konkursen av Datorbutiken.com under 2008 lär vara försiktiga den närmaste tiden. En konkurs som fick stor uppmärksamhet då den slog hårt mot kunder som betalt i förskott och som blev utan både varor och återbetalning av pengar i konkursen.


Idag finns inget som pekar på att Teknikmagasinet kommer bli nya Datorbutiken.com, men vi vill ända mana till försiktighet och undvika de tunga inköpen tills faran är avblåst.

 

Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO.