Tangentbord med pekplatta till iPad-serien – ny produkt på gång

apple-ipad-pro-2018

Apple släpper ett tangentbord med pekplatta för iPad-serien senare under 2020. Det skriver webbsajten The Information som säger att tangentbordet presenteras samtidigt med en ny iPad Pro-modell.

Apple har länge vidhållit att deras iPad-serien kan ersätta bärbara datorer (åtminstone för en del användare är det sant). Med ett nytt tangentbord till iPad-serien kan de på allvar befästa den ståndpunkten – ett tangentbord med inbyggd pekplatta.

Enligt webbsajten The Information kommer Apple att presentera tangentbordet under ett evenemang 2020 tillsammans med nya iPad Pro-modeller.

Och pekplattan kommer att vara ett trevligt komplement till tangentbordet då iPadOS redan har stöd för muspekare. Ett muspekarstöd som kanske inte är helt optimalt (det är en del av AssistiveTouch-funktionaliteten och kräver lite letande för att hitta i menyerna) men som kan optimeras framöver.

Vad vi känner till idag så är inte Apple intresserade av att släppa en specifik iPad-mus som så, men tangentbordet är en bra start.

apple ipad pro smart keyboard folio 2019
Smart Keyboard Folio till iPad Pro

Frågan är bara – hur ska pekplattan byggas in i tangentbordet? Blir det en liten styrpinne som på de gamla ThinkPad-datorerna? Eller kanske sitter en liten touchplatta i space-tangenten? Många frågor återstår att besvaras, och vi är riktigt taggade på den här produkten.

Notera också att det redan finns tangentbord med pekplatta, dock inte från Apple. Bland annat Brydge Pro+ som släpps inom kort.

Det pratas även om att Apple tänker lansera ett tangentbord med bakbelysta tangenter. Huruvida det stämmer, ja det återstår att se. Och kanske kan vi få reda på det hela redan i mars då Apple väntas hålla ett tangentbord då.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.