SwiftKey för iOS uppdateras (tar bort Bing-knappen)

swiftkey logo 2019

Microsoft har uppdaterat SwiftKey på Android och iOS. Den nya versionen ger oss äntligen möjligheten att stänga av Bing-knappen om du inte vill se den.

Den officiella beskrivningen på Twitter är att uppdateringen gör det möjligt att finjustera verktygsfältet, men i praktiken handlar det bara om att du kan ta bort knappen, eller ikonen som vi även kan kalla den. Åtminstone på iOS.

Apples begränsningar sätter käppar i hjulet för en del av funktionaliteten som finns på Android. Har du en annan telefon än iPhone så kan du faktiskt ändra vilka verktyg du vill se i verktygsfältet och ändra ordningen på dem. Men inte på iOS.

Så här döljer du Bing-knappen i SwiftKey på iOS:

  1. Uppdatera SwiftKey till version 3.0.2 eller senare
  2. Öppna SwiftKey och gå till Inställningar
  3. Rulla ner och slå av alternativet ”Always Show Bing Hub Icon”

När du tar bort Bing-knappen så flyttas menyknappen i verktygsfältet automatiskt till vänster.

Nämnvärt är att borttagning av Bing-knappen från SwiftKey’s verktygsfält inte hindrar dig från att använda de tidigare släppta funktionerna i SwiftKey. Du kan fortfarande komma åt Bing Hub genom att trycka på menynknappen på verktygsfältet och trycka på Bing Hub.

Trots begränsningarna är det bra att se den senaste SwiftKey iOS-uppdateringen eftersom recensioner i Google Play Store och App Store har visat att ganska många användare ogillar Bing-knappen oavsett vilka fördelar den ger.

Du kan ladda ner SwiftKey för iOS från App Store, och Android-versionen finns i Google Play Store.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.