Svårt att uppdatera appar från Microsoft Store

Windows 10 Dator Smartphone


Har du haft problem att uppdatera applikationerna från Microsoft Store? Du är inte ensam i så fall då Windows 10 krånglat för många användare sen lanseringen.

Tacksamt nog verkar det som att Microsoft nu löst problemen internt och uppdateringarna ska både laddas ned och installeras som vanligt igen. Redmond-företaget lovade initialt att lösa allt inom 48 timmar men så skedde aldrig och många lämnades undrande innan den senaste fixen kom.

För att Microsoft Store ska fungera korrekt kan det krävas att du startar om din dator helt. Låt sedan Microsoft Store vara igång under några minuter för att se om nedladdningarna kommer igång som de ska.

Tätt knutna appar till Microsoft Store

Ett stort problem med Microsoft Store är att många applikationer är så tätt knutna till denna att de slutar fungerar om Store inte fungerar korrekt. En sådan applikation är Windows 10 Mail and Calendar som antingen kraschat, vägrat starta eller helt hängt sig för många användare.


En del användare av Windows 10 har inte väntat på att Microsoft ska åtgärda problemet utan har letat egna lösningar. En del återställde sin installation medan andra raderade vissa uppdateringar till operativsystemet. Alla med påstått positiva resultat.

Personligen tycker jag det är bättre att avvakta en officiell lösning istället för att börja krångla.


Läs mer

Microsoft fixes Windows 10 Store glitch (zdnet.com)