Nu kan du återställa filer på iCloud.com

aterstall-filer-icloud


Apple har uppdaterat iCloud.com med stöd för återställning av raderad information; detta gäller bland annat filer, kalenderuppgifter och kontakter.

Alla har vi någon gång råkat ta bort filer eller uppgifter som absolut inte borde ha raderats. Tack vare den senaste uppdateringen till iCloud.com behöver användare av Apples tjänst aldrig mer bekymra sig för detta.

Vill man aktivera funktionen för återställning går man till inställningarna på tjänstens webbsajt. Därefter är det bara att återställa efter behov. Tänk bara på att det finns en gräns för hur länge man kan vänta innan återställningen görs.

Begränsad återställningstid

Filer kan exempelvis bara återställas i upp till 30 dagar efter att de först raderats. Väljer man att återskapa dem hamnar de automatiskt i iCloud Drive för användning. För kalenderuppgifter som delas varnar Apple om att delningen tas bort vid återställning. Man måste ställa in denna igen manuellt.


Apple har succesivt gjort iCloud.com allt bättre men jämfört med konkurrenterna Google och Microsoft känns tjänsten begränsad. Visserligen har vi iCloud Photo Library, Pages, Numbers och Keynote tillgängliga; dock är de tre sistnämnda fortfarande i beta och personligen tycker jag inte de är bekväma att arbeta med.

Använder du iCloud.com och i så fall – vad  tycker du om återställningsmöjligheten?