Surface Pro 4 uppdateras med nya drivrutiner

Microsoft Surface Pro 4

Microsoft har släppt en uppdatering till Surface Pro 4 med nya drivrutiner. Den bärbara datorn har fått regelbundna förbättringar sen lanseringen och det här är inget undantag. Små förbättringar under huven


Som tidigare uppdateringar handlar det om stabilitets- och prestandaförbättringar, batterioptimeringar och bättre pekskärmsfunktionalitet. Flera av nyheterna är ospecificerade så vi får gissa oss till vad de faktiskt innebär.

Totalt handlar det om sju delar av Surface Pro 4 som berörs rent ändringsmässigt. Surface Embedded Controller Firmware för lägre batteriförbrukning vid vila, Intel(R) Precise Touch Device för stabilitet och buggfix för att Touch Cover inte ska aktiveras vid beröring under vila.

Surface Integration har ändrats kring hur djupvila hanterats per default i systemet och Surface Touch Servicing ML handlar om pekskärmsfunktionaliteten. Surface System Aggregator har optimerats för bättre hantering av skärmens ljusstyrka direkt efter vila. Även Surface UEFI hanterar ljusstyrkeinställningarna och där har Microsoft också gjort ändringar.

Och slutligen har vi Surface Touch som är en del av pekskärmssystemet. Exakt vad som hänt där återstår att se, men Microsoft gör ständigt små optimeringar knappt värda att nämnas — och det är mest troligt en sådan som hänt.


Nya uppdateringen är för alla varianter av Surface Pro 4. De finns att hitta via Windows Update, men går även att ladda ner manuellt om du hellre vill det. Där finns även valfria WinTab-drivrutiner om det skulle behövas.