Acer Nitro 5 — högpresterande bärbar gamingdator

Acer Nitro 5 front

Acer Nitro 5 är en kraftfull 15.6-tums gamingdator i bärbart format. Modellen har ett grafikkort av typen Geforce GTX 1050 eller GTX 1050 Ti beroende på variant, alternativt ett Radeon RX550.

Skärmen har upplösningen 1 920 x 1 080 pixlar och den ackompanjeras av stöd för Dolby Audio Premium och Acer TrueHarmony. Två ljudtekniker för ökat djup och klarhet i såväl spel som film och musik.

Till det följer en sjunde generationens Intel Core i5- eller Core i7-processor och upp till 32 GB RAM-minne. För lagringsutrymme används PCI E-ansluten SSD-enhet på upp till 512 GB. Den kan kompletteras med en traditionell hårddisk på upp till 2 TB.

Acer Nitro 5 använder en port för USB-C 3.1, en USB 3.0- och två USB 2.0-portar. Det finns även Gigabit Ethernet för trådbunden nätverksanslutning, WiFi 802.11ac för trådlös. För skärmanslutning finns en vanlig HDMI 2.0-port.

Alla konfigurationer av Acer Nitro 5 har samma mattsvarta design med röda detaljer. Mycket likt många av Acers tidigare bärbara gamingdatorer och med tillverkarens egna Coolboost-teknologi för manuell kontroll av de inbyggda fläktarna.

Acer Nitro 5 top

Den här datorn är primärt riktad mot gamars som inte har några större krav på prestandan men ändå vill köra MOBA-spel utan problem. Som League of Legends och Dota 2. Eller enklare FPS-spel som Counter-Strike: Global Offensive. Tungviktare på höga grafikinställningar faller dock bort här.

Windows 10 är operativsystemet som medföljer, tangentbordet är bakbelyst med framlyfta WSAD-tangenter och överlag känns datorn helt klart solid i sina specifikationer. Priset som gäller är från 1 099 euro och lansering sker under augusti månad.

Acer Spin 1

Acer Spin 1

Acer Spin 1 är en annan bärbar dator som nyligen lanserats. Det är en modell med svängbar skärm på 11.6 tum och med upplösningen full-HD. Det här är en nätt bärbar dator som vida skiljer sig från Nitro 5.

Sin 1 är designad från grunden och upp till att vara den resandes bästa vän. Med sin låga vikt på endast 1.25 kg och maximala tjocklek på 14 mm grundar den här modellen sig i behovet av maximal bekvämlighet på färden.

Under tangentbordet sitter en Intel Pentium- eller Celeron-processor, 4 GB RAM-minne och upp till 128 GB lagringsutrymme. Skärmen använder en IPS-panel för hög kontrast och djup färgåtergivning med en betraktningsvinkel på 18 grader.

Åtta timmars batteritid ska Acer Spin 1 kunna erbjuda vilket är mer än tillräckligt för att klara större delen av dagen. Den som vill vara garanterad att klara från morgon till kväll vill nog leta vidare efter något med högre batteritid.

Acer Spin 1 har Bluetooth 4.0 för tillbehörsanslutning, en USB 3.1- och en USB 3.0-port, HDMI samt microSD-läsare. Cirkapriset är 399 euro och lansering sker under juli månad.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.