Surface Pro 3 får uppdatering som löser batteriproblem — testas inom Microsoft

Microsoft Surface Pro 3

Microsoft har gått ut med ett löfte om att batteriproblemen med Surface Pro 3 snart är ett minne blott. En uppdatering som fixar problemet med dåliga batteritider är på gång.


Tillverkaren har bekräftat att problemet som ställer till det för Surface Pro 3 går att fixa med en uppdatering och det är hög tid att en sådan släpps. Användarna har rapporterat sina batteriproblem ända sen juli i år och nu måste något göras.

Tacksamt nog verkar det som att Microsoft inte ligger på latsidan utan arbetat hårt med att finna den lösning som är bäst. Trots att kommunikationen från det Redmond-baserade företaget i det närmaste har varit obefintlig om saken.

Sen början på juli har två uppdateringar släppts som berört laddning och batteri med Surface Pro 3. Den första släpptes 22 juli och den andra den 2 augusti.

Vi gissar att batterisparfunktionen i Windows 10 använts flitigt av Surface Pro 3-ägare.
Vi gissar att batterisparfunktionen i Windows 10 använts flitigt av Surface Pro 3-ägare.

 


Uppdateringar förlänger batteritiden i viloläge

Målet med dessa var att förlänga batteritiden i viloläge, få Windows-plattan att bättre hantera låga batterinivåer i oanvänt läge samt ökad stabilitet när man byter mellan olika prestandanivåer i Windows.


Lästips: Ny reklamfilm för Surface Pro 4 retar Apple och iPad Pro


Tyvärr var det ingen av uppdateringarna som löste de batteriproblem som faktiskt rapporterats. Men snart kommer en som gör det. Microsoft testar just nu uppdateringen nog för att den ska vara felfri och faktiskt göra sitt jobb.

Exakt när mjukvaran blir tillgänglig återstår att se men räkna med ha den efterlängtade uppdateringen inom kort. Om du nyligen köpt en Surface Pro 3 och funderat på att returnera den för en ersättare så kan du lugnt avvakta lite — en lösning är på gång!