Ny reklamfilm för Surface Pro 4 retar Apple och iPad Pro

Microsoft Surface Pro 4

Microsoft har släppt en ny reklamfilm som både visar fördelarna med Surface Pro 4 jämfört med iPad Pro och samtidigt sticker ett horn i sidan på Apple.

Reklamfilmen är kort med sina 30 sekunder men den för fram sitt budskap väl på den tiden. Bland annat det faktum att Apple är stolta över att iPad Pro har fått ett tangentbord medan Surface Pro 4 ståtar med betydligt mer än bara så.

Exempelvis kraftfullare hårdvara, pekplatta till tangentbordet och det faktum att Microsofts platta har flera portar att använda. Och på många punkter har Microsoft också rätt i att Surface Pro 4 slår iPad Pro — men inte alla.

Det är två vitt skilda arbetsmaskiner och produktivitetsverktyg. iPad Pro har sina fördelar med att befinna sig i Apples breda ekosystem med applikationer och styluspennan är fantastisk för alla som vill rita. Surfplattan är behöver inte samma prestanda som Surface Pro 4 för, som ni vet, det är en surfplatta.

https://www.youtube.com/watch?v=o_QWuyX8U18

Vi på Tekniksmart har provat båda vid flera tillfällen och så klart finns många tunga anledningar till att välja en Surface Pro 4. Åtminstone om det är modellen med Core i5-processor och 8 GB internminne då den billigaste varianten inte är stark nog för vårt tycke.

Att kunna köra fullständiga program i Windows 10 ger fantastiska möjligheter som iPad Pro bara kan drömma om. Som den kompletta versionen av Photoshop. Och multitasking på en helt annan nivå. Man får helt enkelt fråga sig vad man behöver när man ska vara produktiv — båda är bra maskiner, oavsett Microsofts syrlighet mot Apple.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.