Specialerbjudande på Surface Pro 4 — spara upp till 1 700 kronor

Microsoft Surface Pro 4

Microsoft har just nu ett specialerbjudande på Surface Pro 4 där du kan spara upp till 1 700 kronor på utvalda modeller.


Surface Pro 4 är en utmärkt arbetsmaskin som fungerar lika bra på kontoret som i hemmet eller på tåget. Med den medföljande styluspennan kan du rita och skriva på skärmen, med ett Type Cover får du ett utmärkt tangentbord som både skyddar datorn och gör den till en komplett arbetsmaskin.

Erbjudandet med Microsofts rabatt gäller fram till den 28 augusti när du köper via Microsofts egna webbutik. Frakten är gratis om du kan vänta några dagar extra men vill man ha datorn snabbare (och vem vill inte det?) tillkommer 112 kronor i fraktkostnad.

surface-type-cover-fingeravtryckslasare

Tänk på detta innan du köper

Om du funderar på att skaffa en Surface Pro 4 finns det några saker du bör tänka på och det första är att inte välja de billigaste modellerna.


Instegsmodellen har en långsam Intel Core m3-processor, 4 GB internminne och 128 GB lagringsutrymme. Det är dugligt om man inte tänker göra mer än att surfa och skriva på sin dator, men på tok för långsamt för mer än så. Gå upp ett eller gärna två steg till en Intel Core i5-modell och gärna med 8 GB internminne.

Vår rekommendation är att alltid välja 8 GB internminne eller mer när du köper en dator. Oavsett om det är Windows 10, Mac OS X eller Linux på den. Mindre än så och datorn kommer snabbt att bli segare när många flikar är igång i webbläsaren, man redigerar bilder eller video.

Nästa rekommendation är att inte välja Type Cover med fingeravtrycksläsare. Det är en onödig extrakostnad för en teknik som du inte har nytta av. Köp till ett Type Cover men utan fingeravtrycksläsaren så spara du hundralappar som kan läggas på annat — som extra spetsar till den medföljande Surface-pennan.

Apple iPad ProSurface Pro 4 vs iPad Pro

Om du står i valet mellan att köpa en Surface Pro 4 eller iPad Pro finns ytterligare saker att tänka på.

iPad Pro är en surfplatta och inte en komplett dator som Surface Pro 4. Det har sina fördelar i att iPad Pro har mängder av applikationer att ladda ner från App Store, Apple Pencil fungerar fantastiskt bra när man ska rita och det finns bara två modeller att välja på där stora skillnaden är en 12,9- eller 9,7-tumsskärm.

Surface Pro 4 är istället en komplett dator med Windows 10 där Surface-pennan ingår i priset (Apple Pencil köper du till iPad Pro för cirka tusenlappen). Här kan du köra de fullständiga versionerna av exempelvis Adobe Photoshop och Office 365 samt alla andra Windows-program du är van vid.

Det är en tuff strid mellan de båda produkterna och i slutändan handlar det om hur du vill arbeta vid slutet av dagen. Är du van vid Apples produkter som Macbook och iPhone, då är iPad Pro ett bra val för att stanna kvar i Apples ekosystem med produkter.

Vill du istället kunna skriva med känsla som om det vore på papper, spela dina Windows-spel eller arbeta i Windows 10 så är det Surface Pro 4 som gäller. Allt handlar om känsla och behov — vad passar dig bäst?