Surface Phone — det här kan vara de första riktigt bilderna

microsoft surface phone leaked art
Så här kan Surface Phone se ut när telefonen eventuellt släpps.

Är det här första bilderna på kommande Surface Phone? Denna omtalade telefon som hela tiden håller sig dold i skuggorna kan nu för första gången ha nått solljuset — men frågan är om det är för sent och för lite. Kan Microsoft återta det som är förlorat sedan länge, och faktiskt stå upp mot Android och iOS?

Det har skapats mängder av renderingar av artister som försökt skapa en visuell bild av hur Surface Phone kan se ut. Bilder baserade på lösa rykten och förhoppningar. Nu kan vi ha fått en korrekt bild av hur telefonen kommer att se ut, förutsatt att det vi nu fått reda på faktiskt stämmer.

Renderingarna släpptes först av Evan Blass och omnämnde dem först som konceptbilder. Kort därefter kom ytterligare förtydliganden om att bilderna kunde vara mycket mer än så. Faktum är att vi idag kanske fått reda på att Surface Phone får en laptop-klassad processor från Intel, något som öppnar upp för riktigt bra prestanda.

Vi har sett med Lumia 950, Lumia 950 XL och inte minst HP Elite x3 hur väl de kan fungera som hybridenheter — både mobiltelefoner och som datorer dockade till externa skärmar. Surface Phone kan blir nästa stora steg i Microsofts mobila evolution och på allvar visa den vision som det Redmond-baserade företaget försökt lyfta fram tidigare.

Surface Phone väntas bli officiellt presenterad tidigt under nästa år och då med fokus på den professionella marknaden. Modellen är alltså inte tänkt att nå händerna på konsumenter. Det lär i så fall göra många väldigt besvikna.


microsoft-surface-phone-leaked-2

Om vi blickar tillbaka på den tid som varit med Windows Phone och Windows 10 för mobila enheter så har Microsoft ett enormt problem om de vill nylansera sig i den mobila kategorin. Det saknas applikationer för den breda massan. När inte ens de största utvecklarna satsar på plattformen, då kan den i det närmaste benämnas som död. Åtminstone för vanliga konsumenter.

Surface Phone blir den första flaggskeppstelefonen från Microsoft sen Lumia 950 och Lumia 950 XL. Den ser ut att bli tunn, kraftfull — och otillgänglig för de flesta. Kom igen nu Microsoft, gör åtminstone ett litet försök att glädja era fans. Inte bara enterprise-sektorn.

Källa: Evleaks på Twitter

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.