Super Mario Run släpps i december — släpps i 151 länder samtidigt

Super Mario Run Logo

Super Mario Run har äntligen fått ett lanseringsdatum. Det superhypade spelet presenterades av Apple under ett av företagens event tidigare i år — snart är det dags för spelet att släppas till både iPhone och iPad.


Tacksamt nog har Nintendo valt att göra Super Mario Run tillgänglig efter en engångsbetalning. Idag är det vanligt att spel har köp in-app som ska locka till ytterligare betalningar, men något sådant kommer du inte att finna i Super Mario Run.

När du betalt den initiala kostnaden på 70 kronor är spelet ditt att spela på både telefoner och surfplattor. Om du först vill pröva spelet innan du betalar så är det också möjligt. Nintendo släpper nämligen ett gratisdemo att prova. Där får du en försmak av de tre spellägen som Super Mario Run erbjuder.

Bland annat competitive mode som gör att du kan utmana andra spelare över internet och ett spelläge utan definierat slut där banorna fortsätter tills tiden tar slut. Bara att köra på alltså och se vem som kommer längst.


Super Mario Run släpps i december

Nintendo har satsat riktigt brett med lanseringen och alla enheter från Apple som kör iOS 8 eller senare kan spela Super Mario Run. Släppet sker den 15 december  i 151 länder samtidigt med språkstöd för engelska, japanska, tyska, franska, spanska, portugisiska, italienska, holländska, ryska och traditionell kinesiska.

Vi vet inte hur läget ser ut för Android mer än att Nintendo lovat en version av Super Mario Run även till Googles plattform. När en sådan är att vänta återstår att se, men vi gissar att Apple inte är glada över en lansering inom den närmaste tiden då företaget fått stor uppmärksamhet inför släppet av spelet.

De som dock har en iPhone eller iPad kan se fram emot en mängd nya, fräscha spelelement för Super Mario-serien och ett soundtrack som är uppiffat för att kännas lite modernare. Vi ser fram emot släppet och hoppas att Nintendo håller vad de lovat för Android.