Strömma The Matrix-filmerna innan nya Matrix släpps – här ser du dem

Tre filmer för nostalgins skull – här är alla länkar du behöver

the

Missa inte chansen att se de tre första Matrix-filmerna innan en fjärde delen släpps senare under 2021. När vinterkylan gör sig påmind är det ett perfekt tillfälle att få lite filmnostalgi med Neo, Trinity och Morpheus. Och Agent Smith som givetvis inte får gå onämnd!

Har du inte sett trailern till fjärde The Matrix-filmen? Se den nu!

Det finns flera sätt att se The Matrix-filmerna idag. Du kan antingen strömma dem hos någon av de många filmtjänster som finns idag eller köpa filmerna på skiva. Vill du ha den bästa upplevelsen med bästa bild- och ljudkvalitet finns Ultra HD Blu-ray-utgåvan med alla tre filmerna att köpa för några hundralappar.

Men de flesta lär nöja sig med att strömma filmerna och här under hittar du länkar till alla filmerna på filmtjänster som HBO Max, SF Anytime, Cmore och Apple iTunes. Nämnvärt är att serien tyvärr inte finns på svenska Netflix i skrivande stund, däremot går det att se filmerna via VPN om du vågar det.

The Matrix (1999)

the matrix 1999

Läs mer om filmen på IMDB här.

The Matrix Reloaded (2003)

the matrix reloaded 2003

Läs mer om filmen på IMDB här.

The Matrix Revolutions (2003)

the matrix revolutions 2003

Läs mer om filmen på IMDB här.

FAQ om The Matrix

Vad handlar The Matrix om?

Hackaren Neo får ett oväntat samtal om att han har ett viktigt val att göra. Han jagas av mystiska figurer som tvingar honom på en resa som avslöjar sanningen om vår värld. Det pågår ett krig som mänskligheten inte känner till, bortom vår verklighet. Det är upp till Neo att ta striden mot de som ligger bakom den existens vi känner till idag.

Vad handlar The Matrix Reloaded om?

Staden Zion är i fara och Neo måste göra allt som finns i hans makt för att stoppa attacken som kan förgöra de fria människorna. Samtidigt brottas Neo med vetskapen om att Trinity hotas av ett hemskt öde, och det är inte säkert att han kan hindra det som står i hennes väg. Slutet för dem alla närmar sig, frågan är om Neo har vad som krävs för att stå emot det.

Vad handlar The Matrix Revolutions om?

Neo fortsätter kampen för mänsklighetens frihet samtidigt som Zion fortsätter förberedelserna för den sista striden. Fienden är starkare än någonsin och Neo inser att han måste ta sig till deras innersta mitt för att en gång för alla skapa freden som ska säkra deras framtid. Men vägen dit är lång och trots vänners hjälp så är mänsklighetens möra öde närmare än någonsin.

netflix logo 2019
The Matrix på Netflix – om du använder VPN vill säga.

Använd VPN för att kolla på The Matrix-filmerna på Netflix

Netflix har inte rättigheterna som behövs för att visa filmerna i Sverige. Däremot går det att se dem i exempelvis Kanada och Storbritannien. Med hjälp av en VPN-anslutning är det i vissa fall möjligt att kolla på filmerna trots att du bor i Sverige, men det är vanskligt och Netflix kan stänga ner ditt konto permanent om du försöker kringgå de så kallade geobegränsningar som finns.

Det är inte alla VPN-tjänster som stöder visning av Netflix. En svensk VPN-tjänst som stöder Netflix i andra länder gör det är OVPN.

De har en inställning kallad ”Streamingtjänster” och när den är aktiverad så kringgås geobegränsningarna så att du kan kolla på filmer i andra länder med Netflix. Det kräver att du har ett abonnemang hos OVPN och att du väljer servrar som finns i Kanada eller Storbritannien.

OVPN kostar från 49 kronor per månad upp till 100 kronor per månad beroende på hur lång biningstid du väljer (24, 12, 6, 1 månad).

Du kan läsa mer om OVPN via denna länk. Det är en affiliatelänk som gör att vi får lite extra abonnemangstid om du köper deras tjänst. Vill du inte sponsra oss kan du klicka här för att hamna på samma sida, eller gör en sökning på Google istället.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.