Streama Jag är Zlatan – här strömmar du filmen

Jag är Zlatan

Zlatan Ibrahimovic. En ikon inom fotbollsvärlden. Ett lejon på planen. En legend som inte är rädd för att hylla sig själv till skyarna. I filmen Jag är Zlatan får du följa hans uppväxt i Malmö och upp till tiden när han slår igenom på fotbollsplanen.

Se om svenska filmtjänster och biografer visar filmen längre ner

Det här handlar Jag är Zlatan om

Den här filmen tar dig hela vägen från Rosengård i Malmö till den europeiska toppligan inom fotbollsvärlden. Här får vi följa Zlatans resa från sin tuffa tid som barn och ungdom, hela vägen till den succé som han blev i samma stund som hans fötter rörde gräsmattan på den stora arenan.

Filmen är en så kallad spelfilm som tar boken Jag är Zlatan till bioduken. Manuset är skrivet av David Lagercrantz i samarbete med Jakob Beckman. Fokuset ligger mer på Zlatans uppväxt snarare än hans karriär som fotbollspelare.

Filmrecensenten Jakob Åsell kallar filmen för onödig och pekar dokumentären Den unge Zlatan från 2015 som ett kanske bättre alternativ till Jag är Zlatan. Vad du väljer att se är så klart upp till dig, men kanske är det bättre att börja här och sen se Jag är Zlatan som ett storfilmskomplement till dokumentären.

Filmtips: Streama Clark – här strömmar du serien

https://www.youtube.com/watch?v=yLL1YNCieEk

Filmtjänsterna som streamar Jag är Zlatan

Kan jag streama Jag är Zlatan på Disney+?

❌ Nej, inte i dagsläget.

Kan jag streama Jag är Zlatan på Netflix?

❌ Nej, inte i dagsläget.

Kan jag streama Jag är Zlatan på Amazon Prime Video?

❌ Nej, inte i dagsläget.

Kan jag streama Jag är Zlatan på HBO Max?

❌ Nej, inte i dagsläget.

Kan jag streama Jag är Zlatan på Paramount Plus?

❌ Nej, inte i dagsläget.

Kan jag köpa eller hyra Jag är Zlatan på iTunes?

❌ Nej, inte i dagsläget.

Kan jag köpa eller hyra Jag är Zlatan på Google Play?

❌ Nej, inte i dagsläget.

Kan jag köpa eller hyra Jag är Zlatan på Viaplay?

❌ Nej, inte i dagsläget.

Kan jag köpa eller hyra Jag är Zlatan på SF Anytime

Ja, Jag är Zlatan finns att köpa eller hyra här!
(har produktsida, premiär den 16 juni)

Viktigt och bra att veta om Jag är Zlatan

Biograferna som visar / visade Jag är Zlatan

När har Jag är Zlatan premiär?

Filmen hade premiär den 18 mars 2022.

Hur lång är filmen?

Filmen är 1 timme och 41 minuter lång.

Är Jag är Zlatan barnvänlig / barntillåten?

Ja, filmen är rekommenderad från 7 år och är därmed barnvänlig.

Vilka genrer omfattar Jag är Zlatan?

  • Drama

Boken Jag är Zlatan

Visste du att det finns en bok med samma titel som filmen och som filmen bygger på?

Den är författad av David Lagercrantz i direkt samarbete med Zlatan Ibrahimovic själv med utgivningsdag den 8 november 2011. Boken ger en tydlig bild av Zlatans uppväxt i Rosengård, Malmö, där han med sina egna ord beskriver hur det var. Boken var nominerad till Augustpriset och har 432 sidor.

Du kan köpa Jag är Zlatan som pocketbok, inbunden, storpocket, ljudbok och e-bok. Se mer på Adlibris här.

Vill du ha en nyare bok om Zlatan? Då ska du ta en titt på Adrenalina : mina okända berättelser som släpptes 2021.

Filmtips: Streama Tuffa Gänget / The Bad Guys – här strömmar du filmen

Rollistan / röstskådespelarna

SkådespelareRoll i filmen
Granit RushiiZlatan som 17-åring
Dominic Andersson BajraktatiZlatan som 11-åring
Cedomir GlisovicSefik Ibrahimovic
Merima DizdarevicJurka Gravic
Håkan BengtssonNils-Åke
Emmanuele AitaMino Raiola
Linda HaziriSanela som 20-åring
Selma MesanovicSanela som 13-åring
Gijs NaberRonald Koeman
Se hela rollistan på IMDB här.
Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.