Stor uppdatering till The Witcher 3 skjuts på framtiden

The Witcher 3

Spelet The Witcher 3 kommer inte att få den stora uppdatering med grafiska förbättringar som utlovats. Åtminstone inte än på ett tag. Spelstudion CD Project Red skjuter nämligen släppet av uppdateringen på obestämd framtiden.

Därför försenas uppdateringen

CD Project Red har meddelat att de tar över utvecklingen av uppdateringen från Saber Interactive. Det var Saber Interactive som skapade portningen av The Witcher 3 till Nintendo Switch-serien.

Anledningen till att CD Project Red tar över är inte helt fastställt. Spelstudion säger bara kort att beslutet togs baserat på rekommendationer från individer med ledande roller i projektet.

Då släpps uppdateringen till The Witcher 3

I skrivande stund finns inget spikat datum för uppdateringen. CD Project Red har tidigare sagt att släppet skulle ske under andra kvartalet 2022. Men med beslutet att över utvecklingen internt ställer till det rejält med släppet.

Till att börja med måste CD Project Red utvärdera hur mycket arbete som återstår innan uppdateringen är klar.

När uppdateringen presenterades tidigare i september 2020 så lyftes bland annat raytracing och snabbare laddningstider som två stora förbättringar. Därutöver tillkommer en rad andra grafiska förbättringar och tekniska optimeringar under huven.

the witcher a new saga begins 2022

Nytt The Witcher-spel med Unreal Engine 5

En relaterad nyhet som inte rör The Witcher 3, men väl Witcher-universumet, är att CD Project Red har presenterat planerana på ett helt nytt spel.

Det nya The Witcher-spelet använder grafikmotorn Unreal Engine 5 vilket ger den en modern och optimerad bas som är anpassad för dagens kraftfulla spelkonsoler och gamingdatorer.

Efter den minst sagt stora kontroversen kring Cyberpunk 2077 så gissar vi att spelstudion inte har någon brådska med nya spelet. De lär ta sin tid på sig och göra allt helt rätt. Allt annat kan betyda slutet för den ikoniska spelstudion.

Du kan läsa hela det officiella pressmeddelandet om nya The Witcher-spelet här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.