Stor överbelastningsattack drabbade Diablo VI och andra Blizzard-spel

Diablo IV

En stor så kallad DDoS-attack har drabbat Diablo IV och andra spel från Blizzard. Attacken började tidigt under söndagen och gjorde att massvis med spelare inte kunde logga in och spela.

Attacken riktades mot onlinetjänsten Battle.net som är ett måste att använda för i princip alla spel från Blizzard. Bland annat Diablo IV, World of Warcraft och Overwatch 2. Bara att nämna de två kanske största spelen.

Vi fortsätter att aktivt övervaka en pågående DDoS-attack som påverkar latens/kopplingar till våra spel.

Blizzard

I början av attacken rapporterade supporten på Blizzard att de undersökte ett autentiseringsproblem med deras tjänster. Kort därefter ändrades tonläget drastiskt när de bekräftade en pågående DDoS-attack.

Spelare som drabbades kunde antingen inte logga in på Battle.net överhuvudtaget, eller blev utloggade i takt med att servrarna påverkades över hela världen.

Problemen var lösta senare under dagen när överbelastningsattacken slutade. Det här är inte första och garanterat inte sista gången som bolaget drabbas av DDoS-attacker av det här slaget. Det som utmärker sig är storleken på attacken då den var kraftfull nog att få Blizzard på knä i flera timmar.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.