Stöd för tredjeparts musiktjänster på gång till Apple HomePod

apple tvos 14 1

Smarthögtalaren HomePod får stöd för andra musiktjänster än Apple Music. Det betyder att du inom kort kan använda Spotify, Google Play Music och Pandora – förhoppningsvis mycket smidigare – med HomePod.

Redan idag kan du använda tredjeparts musiktjänster som Spotify, Google Play Music och Pandora med HomePod. Det är dock inte speciellt praktiskt eftersom du måste använda AirPlay från en iPhone, iPad eller Mac.

När stödet för tredjepartstjänster aktiveras till HomePod senare under 2020 hoppas vi på en mycket smidigare upplevelse. Förhoppningsvis med ordentlig röststyrning och med lite tur går det även att använda andra tjänster än Apple Music som den förvalda musiktjänsten.

I skrivande stund vet vi inte exakt hur Apple tänker implementera stöd för andra musiktjänster. Företaget nämnde inte ens stödet under WWDC 2020, utan det visades bara på en illustration över alla förbättringar till HomePod.

Så fort en utvecklarsida eller supportsida dyker upp kommer nyheten att uppdateras här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.