Stöd för iCloud-lösenord med Google Chrome i macOS Sonoma

Google Chrome

Med macOS Sonoma kan du spara alla dina lösenord från Google Chrome direkt i iCloud. Det gör det lättare att hålla koll på dina inloggningar när du använder webbläsaren på en Mac-dator.

Stödet kommer i form av ett tillägg för Google Chrome som heter ”iCloud Passwords”. Tillägget är frivilligt att använda, men om du gör det så ökar portabiliteten för dig som är Chrome-användare.

Slipper använda Safari för lösenord

En av fördelarna med tillägget i macOS Sonoma är att du slipper använda Safari för att komma åt lösenord i iCloud. Inte heller behöver du längre migrera lösenorden till en tredjepartshanterare, som Bitwarden.

En annan fördel med ”iCloud Passwords” är att den stöder automatisk ifyllnad av inloggningsfält samt engångskoder. Du kan även spara nya lösenord och högerklicka på QR-koder för att ställa in i din 2FA-hanterare, som Google Authenticator.

Om du redan känner till ”iCloud Passwords” så är det inte konstigt. Tillägget används redan i Windows för att aktivera synkstödet med Microsofts operativsystem.

Har inte stöd för Passkeys

Nämnvärt är att tillägget inte har stöd för så kallade passkeys. Det är däremot något som både iOS och macOS kommer att ha med de nya versionerna som släpps hösten 2023.

Vill du prova det nya tillägget för Google Chrome redan nu så måste du installera Beta-versionen av macOS Sonoma. Gör inte det. Vänta på den färdiga lanseringen istället så minimerar du risken för buggar och annat otyg som kan ställa till det.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.