Stöd för datormus i Google Sheet på Android

Android 11 Logo Dark

Nu kan du äntligen använda en datormus för att styra pekaren i Google Sheets på din Android-enhet.

Du får fullt native-stöd för att använda en mus i Google Sheets vilket ger en mer datorliknande känsla när du navigerar i appen. Bland funktionerna finns stöd för automatisk i fyllnad av tomma fält med drag-och-släpp, och du kan dubbelklicka på markeringshandtag för att utföra åtgärder.


Andra nyheter är stöd för flera instanser för Google Drive. Detta är en funktion som ger dig en bättre översikt över dina filer genom att tillåta dig att öppna två separata Drive-appfönster sida vid sida på din stora Android-enhet.

Efter att uppdateringen har släppts så kan du exempelvis förhandsgranska filer från ett av dina konton i en instans medan du navigerar i mapparna i ditt sekundära konto i en annan instans.

Stödet kommer precis inför den stundande lanseringen av Pixel Tablet som väntas släppas i maj, och det pratas även om en vikbar mobiltelefon i form av Pixel Fold. Båda har större skärm än en vanlig mobiltelefon vilket gör alla funktioner ovan mer användbara.

Alla användare kommer att kunna använda dessa funktioner från och med 28 april 2023. Du kan hitta mer detaljer i det officiella blogginlägget här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.