Stöd för AirPlay på gång till din Tesla-bil

Tesla Model S
Foto: Jp Valery, Unsplash

Sannolikheten att Tesla lägger till stöd för Apple CarPlay är minst sagt liten. Men visste du att AirPlay-stöd kan vara på gång? En ny uppdatering till Tesla-appen för iPhone avslöjar referenser som pekar på just stöd för AirPlay.

Det är uppdateringen med version 4.23.0 som har den avslöjande referensen ”allowsAirPlayForMediaPlayback”.


Koden hittades av Twitter-kontot @Tesla_App_iOS som även lyfter fram intressanta kodnamn som ”Superbonus”, ”LotteryGameType”, ”LotteryGiftNumberType” och ”LotteryPrizeType”.

När AirPlay-stödet inkluderas i just din Tesla så är det mycket sannolikt att din telefon eller surfplatta endast kan strömma ljud till bilen och inget annat. Exempelvis music från Apple Music. Huruvida det även går att strömma video är högst oklart.

Faktum är att Tesla inte har sagt något alls om AirPlay-stödet, så det finns en risk att koden inte pekar på någon faktiskt funktion som släpps till användarna och bilarna.

En mycket intressant detalj enligt AppleInsider är att uppdateringen med version 4.23.0 gör att du kan se bilens kameror direkt i din iPhone. Och att just den funktionen gör att appen bryter mot Apples strikta App Store-regler. Ops.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.