Spotify stoppar nya appar till sin skrivbordsklient

spotify-logo

Spotify har låtit meddela att man inte längre godkänner nya applikationer till skrivbordsklienten.

Under två års tid har det varit möjligt att ta del av appar som Last.fm, musiXmatch, Rolling Stone, Soundrop och Tunewiki via fliken App Finder – men nu är det alltså slut med att lägga till nya.

Istället tänker Spotify fokusera mer på mobila delen av sin musiktjänst då företagets partners önskar just detta. Man har tagit fram nya SDK:n och API:er som utvecklare kan ta del av och det ska bli spännande att se vad man lyckas visa upp i framtiden.

För de appar som finns tillgängliga idag är det bara kritiska uppdateringar som gäller med buggfixar och annat trevligt. Utöver det finns inget att hämta.

Personligen ser jag inte något problem med att Spotify gör det här men kanske är det någon som ser större nytta i apparna – skriv gärna en kommentar och berätta vad du tycker!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.