Spotify som alarm-klocka med Samsung One UI 2.1

samsung spotify alarm signal 2020

Nu kan du använda musiktjänsten Spotify för att välja låtar när du väljer musik till alarmklockan i Samsung-telefoner. Allt som behövs är Samsung One UI 2.1 och ett konto på Spotify.

Samsung har uppdaterat alarm-appen för One UI 2.1 med stöd för musik från musiktjänste Spotify. Det gör att du äntligen kan vakna till din favoritmusik istället någon av de för förinstallerade låtarna eller larmen.

I skrivande stund är det bara ett litet antal mobiltelefoner som faktiskt stöder den nya funktionen. Mer specifikt bara Galaxy S20, Galaxy S20 Plus och Galaxy S20 Ultra.

Om du har lagt händerna på någon av dessa, nya mobiltelefoner så är det bara att köra direkt när du plockar upp telefonen ur lådan. Har du däremot en äldre Samsung-telefon blir det genast lite knepigare. Men bara lite.

Istället för att använda Samsungs alarm-app så kan du installera Google Klocka istället då även den har Spotify-stöd. Vi hoppas så klart att flera Samsung-telefoner får nya alarm-appen inom sin tid.

Vad brukar du spela när du ska vakna? Dina favoritlåtar, fågelkvitter och skogsbrus eller någon skränig, klassisk varningssignal? Skriv en kommentar och berätta!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.