Spotify – många nyheter i Windows Phone-appen


Spotify Windows Phone Jan 2015

Nya Spotify nu även till Windows Phone

Spotify har uppdaterat sin app för Windows Phone. Äntligen har vi fått den uppdatering som funnits till Android och IOS i flera månader – en pinsamt lång tid för en av världens största musiktjänster att ge kärlek även åt de med en Windows Phone-telefon.

Bland nyheterna som erbjuds finner vi bland annat sektion ”Din musik” där alla låtlistor sparas. Här kan man sedan sortera innehållet efter album, artist och låtnamn.

Det är nu även enklare att hitta nya artister och även ny musik. Gränssnittet har förändrats så användarna kan navigera i menyer på ett smidigare sätt, när man söker musik kan detta göras efter vart man befinner sig och att spara till lista går nu med ett snabbt knapptryck.

Konstgjord andning

Uppdateringen rullas nu ut på alla marknader och telefoner som kör Windows Phone 8.


Spotify är en mycket viktig allierad för Microsoft då man redan har det tufft att locka utvecklare. Med tre procent av marknaden, jämfört med Android som enligt IDC har nära 85 procent, finns ingen ekonomisk vinst att göra och kostnaden för utvecklingen av en app betalar sig inte alltid.

Färre applikationer betyder färre intresserade och om inte Windows 10 slår igenom stort på den mobila sidan kan Windows Phone 8 bli slutet för Microsofts satsning. Spotify har med sin nya app hjälpt med konstgjord andning, frågan är hur länge det hjälper?

Läs mer om nya appen på den officiella Spotify-bloggen.

Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO.