Spotify köper ljudboksplattformen Findaway

Ger Spotify fler än 325 000 ljudböcker

Spotify

Musik- och poddtjänsten Spotify meddelar att företaget köper ljudboksplattformen Findaway. Med det tar Spotify ett stort steg närmare målet att bli världens ledande ljudplattform.

Findaway är ett Ohio-baserat (USA) företag med en enorm katalog av ljudböcker. I köpet förvärar Spotify inte bara företaget utan även de 325 000+ titlar som ingår i katalogen.

Läs mer: Spotify Plus är en billigare prenumeration med reklam och färre gratisrestriktioner

Findaway har idag nära samarbeten med tunga namn som Apple och Amazon. Företaget tillhandahåller även verktyg till kreatörer som vill skapa ljudböcker.

Det är oklart hur Spotify planerar att implementera Findaway i sin egen verksamhet och ta deras utbud till sitt eget. Det vore dock inte oväntat om Spotify skapar en kategori för ljudböcker i sin egen tjänst.

Redan idag har Spotify ljudböcker, men urvalet är mycket begränsat.

Du hittar kända titlar från Franz Kafka, Oscar Wilde, Hermann Hesse, Bram Stoker (ni vet, Drakula-snubben) och fler. Men räkna inte med att se de senaste och hetaste boktitlarna i ljudform på Spotify – åtminstone inte än.

Läs mer: Storytels ljudböcker på väg till Spotify – kommer 2021

Spotify har redan satsat miljoner på att bredda sin katalog med poddar de senaste åren. Bland annat med köpet av Anchor och Gimlet. Anchor är ett verktyg för att skapa poddar medan Gimlet är ett poddnätverk som Spotify köpte för 230 miljoner USD under 2019.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.