Spotify har nu stöd för Touch Bar med nya Macbook Pro

Spotify med Macbook Pro Touch Bar

Använder du Spotify och samtidigt har nya Macbook Pro med Touch Bar lär du uppskatta den senaste uppdateringen till populära musiktjänsten. Den har nämligen fått stöd för just Touch Bar, så nu kan du styra uppspelningen direkt från den praktiska oled-remsan vid tangentbordets ovankant.

Uppdateringen gäller den officiella Spotify-klienten för macOS så användare av webbgränssnittet faller till korta. Använder du klienten får du tillgång till funktioner som snabbspolning, volymkontroll, sökning och mycket mer. Dessutom har klienten nu stöd för autopaus-funktionen med AirPods.

Dessutom kan datorns Touch Bar visa en kontinuerlig ikon som visar att Spotify spelar upp en låtlista. Bara tryck på ikonen så ser du vilken låt som spelas just nu och du kan såväl pausa som hoppa till nästa låt. Praktiskt om du använder din Touch Bar med en annan applikation men vill ha låtkontroll.

Uppdateringen till Spotify för macOS laddas ner automatiskt om du redan har klienten installerad på datorn. Om du inte har det kan du ladda ner den Spotify-klienten från den officiella webbsajten här. Välkommet nog behöver du inte ett Premium-konto för att använda Touch Bar, bara installera med gratisversionen av Spotify och kör igång.

Final Cut Pro X med Touch BarFinal Cut Pro X fungerar perfekt med Touch Bar

Om du inte använder Spotify men har en Macbook Pro med Touch Bar och vill få ut maximalt av datorn finns en mängd andra applikationer att testa. Som professionella videoredigeringsprogrammet Final Cut Pro X, eller bildredigeringsprogrammet Pixelmator. Du får även snabbare åtkomst till lösenord med 1Password, räkna snabbare med PCalc och Airmail 3 ger smartare åtkomst till dina e-postmeddelanden via Touch Bar.

Apple har en hel kategori på App Store med applikationer som stöder Touch Bar. Vi kan med säkerhet säga att du lär hitta flera spännande lösningar som är värda att prova om inte de ovan så något som passar dig bättre. Kanske kalenderappen Fantastical 2, kreativitetsappen Ulysses eller utvecklarverktyget Drop – Color Picker?

Vilken applikation för macOS är din favorit till nya Touch Bar?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.