Spotify ger större vinst än Itunes

Spotify logo

Spotify ger större vinst än Itunes

Taylor Swift lämnar Spotify för att ersättningen anses för dålig – men totalt sett så är den svenska musiktjänsten en större kassako än tidigare regenten Itunes.

Bäst i Europa

I en rapport från Kobalt Music Publishing står att läsa om hur Spotify slår Apple Itunes på fingrarna i Europa. Detta är något man inte är ensam om dessutom då strömmande musik i sig har blivit mer populär än att köpa och ladda ned.

Enligt Kobalt har artister som företaget representerar (exempelvis Paul McCartney och Lenny Kravitz) tjänat 13 procent mer via Spotify än Itunes. En anmärkningsvärd vändning då det var ombytta roller för bara sex månader sedan.

Då kunde man läsa att köpt musik via Itunes drog in hela 32 procent mer pengar än Spotify. Det är sen tidigare känt att Apples musiktjänst stadigt tappar användare och bara under 2014 har man noterat en minskning av köp med 14 procent.

SoundCloud på väg upp

Samtidigt som rapporten från Kobalt Music Publishing släpptes kom även information om att SoundCloud fått en ny superpartner.

Det är ingen mindre än Warner Music Group som skrivit avtal med musiktjänsten och det blir första musikbolaget att göra så. Det betyder att vi får flera tunga namn att se fram emot i spellistorna framöver. Vad sägs om The Black Keys och Red Hot Chili Peppers?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.