Splatoon 2 släpps den 21 juli 2017 (video)

splatoon 2 nintendo

När Splatoon släpptes till Nintendo Wii U under 2015 var det början på en helt ny spelserie som snabbt blev mycket populär på spelkonsolen. Nu när Switch har släppts väntar många på att efterföljaren till spelet ska släppas — och nu vet vi när Splatoon 2 är tänkt att lanseras.


Den 21 juli kommer Splatoon 2 att släppas och det är ett datum som många kommer att lägga på minnet. Switch dras just nu med problemet att spelkonsolen har relativt få storspel, något som kommer att ändras under året, och ett nytt Splatoon-spel kommer att locka stort.

Bland nyheterna i kommande spelet finner vi ett nytt samarbetsläge som heter “Salmon Run”. Det påminner mycket om det kända Horde-läget i Gears of War där horder av fiender attackerar i rundor, den ena svårare än den andra.

Det kommer även en mängd nya vapen, som bland annat innefattar dubbla pistoler och en bazooka. Även grafiken har förbättrats och något annat har inte varit väntat då Switch är betydligt kraftfullare och mer kapabel till bättre grafik än Wii U.


Splatoon 2 fungerar med samtliga tre konsollägen när du använder din Switch. Så du kan sömlöst växla mellan det stora TV-läget, använda den inbyggda skärmen i spelkonsolen eller köra i ett lokalt flerspelarläge.

Samtidigt med spelet släpps tre nya Splatoon-karaktärer till Amiboo som även fungerar med Switch. Det finns redan fyra karaktärer att köpa från originalspelet, så snart får du en chans att utöka din samling med tre nya.

Om Splatoon 2 blir Nintendos stora satsning på e-sport återstår att se, men den japanska speljätten har inte gjort några större försök att ge sig in på den tidigare. Åtminstone inte via officiella kanaler. Och det är en enorm marknad så det vore konstigt om Nintendo inte vill ha en del av kakan.

Läs mer om Splatoon 2 på Nintendos officiella webbsajt.