Spelen att spela i sommar

Sol och värme brukar locka ut även de mest inbitna innesittarna. Till och med gamers tar sig ut, och de tar med sig sina spelkonsoler. 


tekniksmart 1

En närmare titt på vilka spel som kommer i sommar och titlarna som har spelats under våren visar att det finns flera bra alternativ som kan spelas i mobilen, på laptopen eller andra bärbara enheter. Det går alltså att få det bästa av två världar i sommar. 

Vårens storspel fortsätter att dominera

Battle Royale-spelen fortsätter att ta upp vår tid. Fortnite och PUBG har i vår fått sällskap av Apex Legends. Fortnite är fortfarande det största av de tre spelen i samma genre och det har lagts till nya modes och skinns. Det går bland annat att spela som Avengers-karaktärerna och som John Wick. Den som vill spela något annat än actionfyllda ”alla-mot-alla”-spel kan istället välja pusselspel som The Witness eller rollspelet The Banner Saga. 

Under våren har också spelmarknaden för nätcasino och betting anpassat sig till det nya normala. Det är ett hundratal spelbolag som har fått licens i Sverige och det har lagts till flera nya spel. Bordsspelen fortsätter att varvas med live- och datorspel medan kategorin med slots ständigt utökas med nya titlar. I subkategorierna med jackpottslots och videoslots finns spel med historiska teman, som Gladiator, eller med filmteman som Matrix, Batman och Terminator. Samtliga spel går att spela i mobilen och kräver inte mer än en hyfsat stark internetuppkoppling.


Kommande spel

Det brukar lanseras få spel under sommaren men några studios har valt att släppa sina skapelser i juni, juli och augusti. I slutet av juni släpps Crash Team Racing Nitro-Fueled. Det är en remake på PlayStation-spelet Crash Team Racing men det ska innehålla flera nyheter i både handlingen och utrustningen. Spelet kommer att släppas till Xbox One och Playstation 4, men för de som vill vara utomhus går det att spela på Nintendo Switch. 

tekniksmart 2

De som gillar Minecraft har Dragon Quest Builders 2 att se fram emot i början av juli. Det går ut på att bygga olika formationer och försvara dem. Nytt i det här spelet, som också kommer att släpps till Nintendo Switch, är att det är möjligt att spela med upp till fyra personer samtidigt. Utöver det kommer det att släppas en uppföljare till Super Mario Maker. Det kommer att innehålla flera förbättringar och uppdateringar och det går att skapa ännu mer kreativa banor. Däremot kommer det inte att gå att spela online mot andra. Vill ni spela tillsammans måste ni befinna er tillsammans. 

Smarta tips att tänka på i sommar

Nog kommer det att finnas spel att spela, även om de riktigt tunga titlarna får vänta till september. Tänk på att använda solskyddsfaktor när ni är ute och att inte koppla upp er mot hotspots ni inte litar på. Tänk också på att aldrig lämna enheter utom uppsikt om ni går och badar eller köper glass. Ett Nintendo Switch eller en mobil kan lätt få fötter och försvinna på stranden. 

Tekniksmart 3

Utöver det, se till att njuta av en riktigt härlig spelsommar!