Spel till Xbox kan snart köras på din Xbox One

Xbox 360 bakåtkompatibilitet Xbox One

Visst du att din Xbox One kan köra fler än 385 speltitlar som initialt släpptes för Xbox 360? Tack vare en gradvis utökad bakåtkompatibilitet har Microsoft öppnat upp mängder av gamla spel för sina nyare konsoler — och nu tar företaget nästa stora steg i utvecklingen.


Under E3 2017 meddelade Microsoft att de inte tänker stanna vid Xbox 360-spel. Företaget tänker gå ännu längre och göra det möjligt att installera och köra även Xbox-spel för första generationens Xbox-konsoler. Exempelvis Crimson Skies: High Road to Revenge, Halo: Combat Evolved och Halo 2.

Microsoft har inte avslöjat när de första spelen kan börja användas, men någon gång under 2017 är åtminstone bekräftat. Och för dig med mängder av Xbox-spel från första generationens konsoler kan nämnas att inte alla spel får stöd samtidigt.

Nu kanske du undrar hur många som faktiskt använder bakåtkompatibiliteten för att spela gamla spel. Enligt Microsoft har ungefär hälften av alla Xbox One-användare kört ett äldre spel för Xbox 360. Möjligheten att köpa och spela klassiker är lockande för många, så även för oss på Tekniksmart.

Med det sagt är det ändå intressant att Microsoft fortsätter att blicka bakåt samtidigt som företaget storsatsar med 4K-konsolen Xbox One X. Marknadens dyraste, mest kraftfulla och hett omtalade spelkonsol just nu. En konsol med 4K- och HDR-stöd, vilket tar den ljusår bort från originalkonsolens låga upplösning och pixliga grafik.


Microsoft arbetar sig allt närmare milstolpen 400 spel som omfattas av bakåtkompatibiliteten. Gissningsvis kommer Microsoft att släppa de första Xbox-spelen till Xbox One-konsolerna samtidigt som milstolpen nås senare i år. Fram tills dess kan vi bara hålla tummarna.