Spåra din Android-telefon med Android Device Manager

google-device-manager-nexus-4-karta


 

Hitta din Android-telefon eller surfplatta med verktyget Android Device Manager. Den nya tjänsten från Google gör att du snabbt kan spåra en förlorad enhet, oavsett om den hamnat bakom soffan i hemmet eller blivit stulen. Genom att aktivera GPS:en i enheten kan man spåra den på en karta och även spela upp ljud på maximal volym – även om den står på ljudlöst.

För användare av Windows Phone och IOS är det här inget nytt då man sedan länge kunnat göra just det här via verktyg för respektive plattform. Google har haft planer en tid nu för att knappa in även på detta området och ser ut att göra det med stil. Android Device Manager är en efterlängtad tjänst som tar bort ytterligare ett hinder för avvaktande Android-spekulanter.

Alla Android-enheter som använder Android 2.2 eller nyare får ta del av tjänsterna i Android Device Manager. Tjänsten kommer att vara en del av Google Play Services och får även en separat applikation. Och ja, precis som på Windows Phone och IOS så är det fullt möjligt att som sista utväg rensa en telefon eller surfplatta på all data om man så önskar. Säkert framför allt.