Soundtracket till Doom — här lyssnar på du låtarna helt gratis

Doom Logo

Har du inte fått nog av soundtracket till senaste Doom-spelet? Då kanske du blir glad över att artisten Mick Gordon som skapade musiken har släppt alla låtarna fria på internet.

Det är 31 blytunga låtar som går rakt in i bröstkorgen, från första till sista sekund. Undantagsvis för de sektioner där en berättarröst för historien i låtarna vidare med sin djupa stämma. Alla låtarna är instrumentala så det är ingen sång.

Intressant nog är det varken Bethesda, Id eller någon annan officiell aktör bakom Doom som har släppt låtarna. Det är artisten själv, Mick Gordon, som lagt ut musiken. Först ut är populära Rip & Tear som vi på Tekniksmart tycker är den bästa i listan.

Den hittade initialt ut på Twitter och följdes sedan av resterande 30 låtarna på YouTube. Vill du ha separata låtar att ladda ner på mobiltelefonen eller datorn finns soundtracket även på iTunes och Google Play. Eller så lyssnar du bara på Spotify om du hellre vill det.

Om du inte nöjer dig med soundtracket för Doom kanske den här remix-låten gjord av Miracle of Doom är något att lyssna på. Den har sång och känns inte lika tung som exempelvis Rip & Tear, men den är riktigt bra och faller väl in bland låtarna som Mick Gordon gjort.

Ett annat tips är att titta på den här videon som visar lite bakom kulisserna när Mick Gordon gjorde låtarna till Doom. Glöm det här med att plinka på ett tangenbord; här pratar vi hardcore-arbete för att få ut det bästa ljudet till spelet.

 

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.