Sony släpper Android 7.0 ”Nougat” till Xperia X Performance

sony xperia x performance

Sony har släppt en uppdatering med Android 7.0 “Nougat” till Xperia X Performance och X Performance Dual. Mobiltelefonerna är de första från japanska företagsjätten att få Nougat i sin färdiga form och den skickas ut OTA till användarna i skrivande stund.


Har du inte fått Android 7.0 “Nougat” än så bör du också veta att uppdateringen rullas ut marknad för marknad. Det kan alltså dröja några dagar innan den presenteras i din telefon. Har du inte fått en notifiering kan du kontrollera tillgängligheten manuellt via inställningarna i Android.

Ett tips är att kontrollera den befintliga Android-versionen, om den är 39.2.A.0.327 eller högre så har du redan Nougat på telefonen. Notera att Xperia X Performance är först med uppdateringen, kort därpå ska X Performance Dual också få den.

Sony Xperia X Performance är en av flera mobiltelefoner som nu börjat få Googles senaste stora uppdatering till Android. Tidigare har HTC 10 och LG G5 börjat få sina uppdateringar, givetvis har Google Pixel redan Nougat och Samsung Galaxy S7 och Galaxy S7 Edge är snart på gång med sina.

Det är generellt svårt att köpa mobiltelefon utifrån om den får nästa stora Android-version eller inte. Oftast är det de dyraste flaggskeppsmodellerna som är garanterade (nästan alltid) uppdateringar, exempelvis från Android 6.0 till Android 7.0, men bara det efterföljande året. Sen är risken stor att du inte får någon stor uppdatering.


Det är positivt att Sony börjar få ut sin nya mjukvara då det sätter lite press på de andra tillverkarna. Om Sony kan säga att deras telefoner minsann har Nougat och inte de andra, då lär vi nog få se att Samsung, Huawei och de andra får bättre fart på utvecklingen.