Netflix: Nu kan du ladda ner och titta film offline

Netflix Logo 2016

Netflix har äntligen gjort så att du kan ladda ner och titta på film offline. Den populära filmtjänsten presenterade funktionen under dagen och den fungerar med en stor mängd filmer och serier (dock inte alla) på sajten.


Bland annat kan du ladda ner populära serier som Stranger Things, Narcos, Orange is the New Black och många fler serier. Och filmer som Kung Fu Panda 3, Boyhood och Pulp Fiction. Bara för att nämna några av de titlar som finns tillgängliga.

Vad som stöds för nerladdning och offline-tittande styrs helt av Netflix och mängden material kommer att uppdateras med jämna mellanrum. Bli därför inte förvånad om just det du vill titta på offline inte finns just nu, men kanske om en månad eller två.

Det som krävs för att kunna titta offline är att du har en mobil enhet med allra minst Android 4.4.2 eller iOS 8.0. Till det behövs Netflix senaste mobilapplikation. Och möter du alla kraven, vilket även omfattar rätt marknad, så får du en nerladdningsknapp bredvid de filmer eller serier du kan ladda ner.

Två kvalitetsnivåer finns att välja mellan: Standard och Hög. Om du vill spara på bandbredd, inte nyttja så mycket lagringsutrymme och klarar dig med sämre bildkvalitet så är det här rätt val för dig. De flesta lär dock vilja ha den högre bildkvaliteten för en trevligare upplevelse, men det kommer till priset av längre nerladdningar och att mer plats tas på mobiltelefonen eller surfplattan.


netflix-offline-1

Så kommer du igång

1. Ladda ner och installera (eller uppdatera) den senaste versionen av Netflix för Android eller iOS. Du hittar den på Google Play Store för Android och Apple App Store för iOS.

2. Logga in på Netflix via applikationen och bläddra i utbudet. Välj den titel du först vill ladda ner; de som är tillgängliga för offline-tittande har en liten pil-ikon vid titeln.

3. Klicka på nerladdningsikonen. Du får nu upp en händelseindikator som visar hur mycket du har laddat ner och vad om är kvar.

Netflix-applikationen har en speciell vy som visar alla dina nerladdningar. Här kan du pausa och avbryta nerladdningar vid behov. Det är också härifrån du börjar titta på dina nerladdningar när de är klara.