Sony Inzone M3 lanserad – svindyr gamingskärm med 1080p/250Hz

Sony Inzone M3
Foto: Sony

Sony Inzone M3 är en ny gamingskärm på 27 tum som har like hög prislapp som den har många, grymma funktioner. Det här är en skärm för dig som vill ha det där lilla extra i designväg till en mindre gamingskärm och är beredd att öppna plånboken på vid gavel för att skaffa den.

Inzone-serien introducerades redan i somras av Sony. Det är en serie som inkluderar en rad olika tillbehör för gamers, inklusive hörlurar och gamingskärmar. Det finns redan en hel del produkter från serien som du kan köpa idag, men Inzone M3 har lyst med sin frånvaro – fram till idag.

Lästips: LG UltraWide 35WN75C – 10 saker du måste veta

Sony meddelar att Inzone M3 finns att köpa i Sverige från och med januari 2023. Modellen kostar cirka 9 000 kronor vilket gör den till en av de dyrare modellerna i 27-tumsklassen.

Sony Inzone M3
Foto: Sony

För de pengarna får du den jämförelsevis låga skärmupplösningen på 1080p (seriöst Sony?). Den låga upplösningen kompenseras av supersnabb uppdateringsfrekvens på hela 240 Hz. Andra detaljer är stöd för HDR 400 med officiell certifiering, stöd för 99 procent av färgrymden RGB och så klart finns både Variable Refresh Rate (VRR) samt Nvidia G-Sync.

Det som får den här modellen att sticka ut från mängden är designen. Sony Inzone M3 går i vitt och svart med en minst sagt futuristiskt designad skärm fot. Målsättningen är att ge användaren en så minimal lösning som möjligt på skrivbordet – utan att skärmen tar så stor plats.

Lästips: Samsung Odyssey G9: Extrem gamingskärm på 49 tum & HDR1000

En spännande detalj är att skärmen har stöd för ”Auto HDR Tone Mapping”. En funktion som finns i spelkonsolen Playstation 5 och som används för att optimera HDR-visningen utan att användaren måste göra något själv. En annan intressant detalj är att Inzone M3 automatiskt växlar mellan gamingläge och filmläge beroende på hur din spelkonsol används för tillfället.

Cirka 9 000 kronor kostar alltså Sonys nya gamingskärm och lansering till svenska återförsäljare sker i januari 2023. Den här modellen är uppenbart inriktad på de som redan har en Playstation 5 eller planerar att köpa spelkonsolen, men att få den såld utanför det snäva segmentet blir en tuff uppgift. Speciellt med tanke på prislappen.

Läs mer om gaming skärmen på Sonys officiella produktsida här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.