Sony har sålt 19,3 miljoner exemplar av Playstation 5

Playstation 5

Har du fortfarande inte lyckats lägga händerna på ett eget exemplar av Playstation 5? Du är långt ifrån ensam. Det är fortfarande många som inte kunnat köpa spelkonsolen på grund den bristande tillgången.

Enligt Sony så har företaget skeppat 19,3 miljoner exemplar av Playstation 5. I sin årsrapport för 2021 så säger de att siffran är 11,3 miljoner, vilket betyder att de sålt ungefär åtta miljoner exemplar bara under Q1 2022.

Rapporten och Sonys siffror indikerar att Playstation 5 – trots kretsbristen och problem med transporter från Kina – håller samma försäljningstakt som Playstation 4-serien.

Samtidigt indikerar Sony att försäljningen av spel har minskat jämfört med föregående år. En hel del dessutom. 35 miljoner färre spel såldes. Under samma period ökade den digitala försäljningen med en (1) procent.

Här är alla siffrorna i ett lättläst format gällande perioden 1 april 2021 och 31 mars 2022:

  • 11,5 miljoner exemplar av Sony Playstation 5 såldes
  • 1 miljon exemplar av Sony Playstation 4 såldes
  • 43,9 miljoner förstaparts spel såldes
  • Totalt såltes 303,2 miljoner spel under perioden
  • Digitala försäljningen ökade från 65 till 66 procent
Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.